KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

Acente & Bireysel. Gelen Misafir

Önbüro

İşbu Kişisel Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni; aşağıda işaretlenen ilgili kişi grubu/ gruplarının Şirketimiz tarafından tutulan verileri için geçerlidir:

MİSAFİR

X

PERSONEL

 

KİRACI İMZA YETKİLİSİ

 

PERSONEL ADAYI

 

KİRACI ÇALIŞANI

 

TAŞERON FİRMA PERSONELİ

 

OTEL BÖLGESİNDE BULUNAN HERKES

 

BİNA/ İŞYERİ ZİYARETÇİSİ

 

PERSONEL ADAYI REFERANSI

 

İNTERNET KULLANICISI

 

TAŞERON FİRMA İMZA YETKİLİSİ

 

TEDARİKÇİ İMZA YETKİLİSİ

 

DİĞER (……………………………)

 

DİĞER (……………………………)

 

DİĞER (……………………………)

 

DİĞER (……………………………)

 

NEDEN BU METNİ GÖNDERİYORUZ?

Demirler Eğitim Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve 30356 sayılı 10.03.2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ uyarınca, Veri Sorumlusu sıfatıyla hazırlanan işbu “Bilgilendirme” yazısı ile Sizlere, KVKK’da yer alan “Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü” başlıklı 10., “İlgili Kişinin Hakları” başlıklı 11. Ve Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ’de yer alan 4 ve 5. Maddeleri çerçevesinde; hangi amaçla kişisel verilerinizin işleneceği, işlenen kişisel verilerinizin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği, kişisel verilerinizin toplanmasının yöntemi ve hukuki sebebi ve KVKK’nın 11. maddesinde sayılan diğer haklarınızla ilgili olarak bilgi vermek amacıyla düzenlenmiştir.

HANGİ KONULARDA AYDINLATMA YAPIYORUZ?

·         Hangi verilerinizin toplandığı

·         Verilerinizin hangi amaçla işlendiği

·         Verinizin kimlerle paylaşıldığı

·         Verilerinizin toplanmasının hukuki sebebi

·         Verinizin imhası

·         KVKK kapsamında sahip olduğunuz haklar

HANGİ VERİLERİNİZİ İŞLİYORUZ?

Ad, Soyad, doğum tarihi, TCKN, kimlik no, pasaport no, uyruk, telefon numarası, ikamet adresi, voucher no, oda no, otel adı, check-in ve check-out tarihleri, acente adı, cinsiyet, imza, banka hesap numarası, vergi kimlik numarası, vergi dairesi adı, fatura adresi, şirket adresi.

 

KİŞİSEL VERİLRİNİZİ KİMLERLE HANGİ AMAÇLA PAYLAŞIYORUZ?

Yasal yükümlülükler ya da KVKK’nın 8/2 ile 9/2’nci maddesi şartlarının varlığı halinde kişisel verileriniz; hukuka ve dürüstlük kuralına uygun olarak doğru ve güncel bir şekilde belirli, açık ve meşru amaçlar dahilinde sınırlı ve ölçülü olmak kaydıyla; olası bir hukuki ihtilaf, soruşturma, adli ya da idari denetim ve sair hallerde şirket avukatımızla ya da bilgi talep eden adli ve idari mercilerle veya ulaşım hizmetinin talep edilmesi halinde şirketimizin dış hizmet aldığı ulaşım tedarikçisi firmaları ile, şirketimizin finans ve muhasebe işlemlerini yürütmek amacıyla dış hizmet alınan muhasebe ve e-finans şirketleri ile ya da Şirketimizin açıklanan amaçları gerçekleştirebilmek amacıyla hizmet alacağı üçüncü taraf kişi veya kişilerle veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları ile olası bir hukuki ihtilaf, soruşturma, adli ya da idari denetim ve sair hallerde hukuki savunma hakkımızın kullanılması, resmi ya da yasal diğer bilgi ve belge taleplerine yanıt verme, yurt içi acentalara fatura gönderimi ve havaalanı transfer işlerinin organizasyonu amaçlarıyla paylaşılmaktadır.

 

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN TOPLANMA VE İŞLENME YÖNTEMİ NEDİR?

Tarafınızca resepsiyon/ önbüro aşamasında doldurulan Otel Konaklama Belgesi ya da acenteler aracılığıyla oluşturduğunuz Otel rezervasyonunun acenteler tarafından Şirketimize iletilmesi suretiyle topluyor; rezervasyon takvimine işlemek, otel yönetim yazılımı üzerine kaydetmek, rezervasyon aşamasında acentelerden gelen bilgilerin sunuculara kaydedilmesi, konaklama belgesindeki bilgilerin sunucuya kaydedilmesi, muhasebesel dokümanların tanzimi ile işin niteliğine ve talep edilen/işlenmesi gereken kişisel verilerin niteliğine göre otomatik ya da otomatik olmayan yollarla veri tabanı oluşturmak, liste yapmak, belge doldurmak, dilekçe yazmak, form doldurmak suretiyle işliyoruz.

 

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMAÇLARI NEDİR?

 

 

Diğer Kişisel Verileriniz: erişim yetkilerinin yürütülmesi, acil durum yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, diğer : oda düzenlemesini gerçekleştirmek, diğer : otel girişi için kimlik kartı verilmesi, diğer : otel misafirlerinin güvenli şekilde mevcut internet ağına erişiminden faydalanabilmesi sürecinin yürütülmesi, diğer : otelde meydana gelen hastalık ve kaza takibi, diğer : otele güvenli giriş ve çıkış sağlanması, diğer : rezervasyon hizmetlerinin yürütülmesi, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, finans ve muhasebe işlemlerinin yürütülmesi, fiziksel mekan güvenliğinin temini, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, iş faaliyetlerinin yürütülmesi / denetimi, iş süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik önerilerin alınması ve değerlendirilmesi, mal / hizmet satın alım süreçlerinin yürütülmesi, mal / hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi, mal / hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, mal / hizmet üretim ve operasyon süreçlerinin yürütülmesi, müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi, organizasyon ve etkinlik yönetimi, pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi, reklam / kampanya / promosyon süreçlerinin yürütülmesi, sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, talep / şikayetlerin takibi, ürün / hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi, veri sorumlusu operasyonlarının güvenliğinin temini, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi amaçlarıyla işlenmektedir.

KİŞİSEL VERİ İŞLEMENİN HUKUKİ SEBEBİ NEDİR?

·         Konaklama sözleşmesi ve konaklama sürecinde sözlü ya da yazılı olarak akdedilen sözleşmelerin ifası,

·         Konaklama sözleşmesinden doğan hukuki yükümlülüğümüzü yerine getirebilmemiz için veri işlemenin zorunlu olması

·         İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, Şirketimizin meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

·         Kanunlarda öngörülmüş olma

·         Hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması

KVKK KAPSAMINDA SAHİP OLDUĞUNUZ HAKLARINIZ

 

Şirketimize başvurarak kişisel verilerinizin;

a) işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) işlenmişse bilgi talep etme,

c) işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,

d) eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,

e) KVKK’nın 7 nci maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,

f) aktarıldığı üçüncü kişilere yukarıda sayılan (ç) ve (d) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,

g) münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme hakkına sahipsiniz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN KORUNMASINA İLİŞKİN ÖNLEMLER

Kişisel verilerin korunması, şirketimiz için önemli bir konudur. Şirketimiz, kişisel verilere yetkisiz erişim veya bu bilgilerin kaybı, hatalı kullanımı, ifşa edilmesi, değiştirilmesi veya imha edilmesine karşı korumak için gerekli teknik ve idari tedbirleri almaktadır. Şirketimiz, kişisel verilerinizi gizli tutmayı, gizliliğin sağlanması ve güvenliği için gerekli teknik ve idari her türlü tedbiri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir.

 

Şirketimizin gerekli bilgi güvenliği önlemlerini almasına karşın, web sitesine ve sisteme yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, Şirketimiz bu durumu derhal sizlere ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN DOĞRU VE GÜNCEL OLARAK MUHAFAZA EDİLMESİ

Kişisel verilerini şirketimizle paylaşanlar, bu bilgilerin doğru olmasının ve güncel bir şekilde muhafaza edilmesinin, hem 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu anlamında kişisel verileri üzerinde sahip oldukları haklar hem de ilgili diğer mevzuat açısından önemli olduğunu bildiklerini ve yanlış bilgi verilmesinde doğacak sorumlulukların tamamen kendilerine ait olacağını, kabul ve beyan etmişlerdir.

  

Paylaşmış olduğunuz kişisel verileriniz ile ilgili değişiklik ve/veya güncellemeleri aşağıda belirtilen KEP adresinden veya şirketimizin adresine fiziki posta yoluyla gerekli bildirimleri yapabilirsiniz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN SİLİNMESİ, YOK EDİLMESİ VEYA ANONİM HALE GETİRİLMESİ

 

İşbu Bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmiş olan kişisel verileriniz; KVKK md. 7/f.1'e göre işlenmesi gerektiren amaç ortadan kalktığında ve varsa Kanunların belirlediği süreler geçince; Şirketimizin Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikası doğrultusunda re’sen veya talebiniz üzerine tarafımızca silinecek, yok edilecek veya anonimleştirilerek kullanılmaya devam edilecektir.

VERİ SORUMLUSUNUN KİMLİĞİ

Demirler Eğitim Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Mersis No: 0288004353800012

Adres: Kocatepe Mah. Yüksel Cadde No:19 Çankaya / ANKARA

E-mail Adresi : kvkk@albahotels.com.tr